onze huidige landbouwproductie

De landbouwproductie

 

Verdeelde afzet

 

Van onze productie gaat een gedeelte naar de diepvriesindustrie (knolselder, savooi, gele koolraap, witte kool) en een gedeelte naar de grootdistributie zoals Bioplanet, Delhaize, Carrefour en naar grossisten. Maïs en gras gaat naar de eigen runderen en er is ook nog de hoeveverkoop. Het graan vertrekt naar collega-bioboeren en een deel is bestemd voor eigen gebruik.

We telen ook baktarwe, hiervan wordt Bio-bloem gemaakt waarmee het Belgisch Biobrood gebakken wordt, exclusief verkocht in de Bioplanetwinkels.

 

Probleem nr 1 = onkruid!

 

Elk jaar opnieuw is het een hele uitdaging om te telen en te kweken zonder chemicaliën, pesticiden of kunstmest. De mechanische onkruidbestrijding is niet evident en tegen insecten gebruiken we toegelaten biologische middelen of systemen. Toch slagen we erin om de akkers min of meer onkruidvrij te krijgen en tevens mooie en kwalitatief goede producten voort te brengen. Hiertoe is heel veel geïnvesteerd in specifieke mechanische onkruidbestrijdingsmachines en tractoren met precisiebesturing via GPS-RTK.

 

Respect voor de bodem

 

De toestand van de bodem staat hoog in ons vaandel. Immers hier gebeurt het en achteraf bijsturen met chemische middelen is in Bio niet mogelijk. Om de bodemstructuur te vrijwaren wordt gewerkt met lagedrukbanden, rijpaden en veel organische bemesting (stalmest en groenbemesters). Dit is de basis van een goede opbrengst!

 

Onze grote specialiteit: aardappelen

 

Van juni tot april verkopen we bio-aardappelen. Ze worden met veel zorg geteeld, geoogst, bewaard en verpakt. Elk jaar is een beetje anders maar voor ons primeert de kwaliteit. De combinatie van Bio en lekkere smaak maakt het verschil. We telen wel 10 verschillende soorten. Te beginnen met de vroege Frieslander, gevolgd door de lekkerste aardappel die er bestaat: Heidi, die alleen door ons nog gekweekt wordt en gedurende 2 maand verkrijgbaar is. Hij wordt opgevolgd door VitaBella, die wat ronder is maar ook zeer lekker. Vanaf nieuwjaar sluiten we af met Tentation. Daarnaast hebben we nog Allians die gereserveerd is voor Bioplanet en ook Alouette, een lekkere rode vastkokende, die we vanaf volgend seizoen gaan meenemen. Dit zijn de vastkokende variëteiten, maar we hebben ook nog de bloemige voor friet en puree. Van deze groep hebben wij de bekende Agria’s, de Jelly’s, de Cephora’s en de Carolussen. We verkopen in verschillende verpakkingen van 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg en 25 kg, volgens de vraag van de klant.

 

Thuisverkoop

 

Er staat continu een automaat ter beschikking met aardappelen in zakken van 5 kg. Gedurende het seizoen zijn ook de andere groenten van de hoeve verkrijgbaar in het automaathuisje.

Er kan natuurlijk steeds telefonisch besteld worden of online via de webshop die terug te vinden is via de website.

 

De runderen

 

Onze runderen hebben een schoon leven. Ze leven steeds in groep, kunnen steeds naar buiten en verblijven loslopend in een open en gezonde stal op stro. De kalfjes blijven lang bij de moeder en de koeien kunnen oud worden. Alles verloopt zo natuurlijk mogelijk: stier bij de koetjes, kalfjes bij de moeder, natuurlijke kalvingen en weinig dierenartskosten en alle voeder van eigen bodem.

Momenteel worden de runderen verkocht aan een grossist. Geïnteresseerden voor een pakket rundvlees kunnen zich melden.

BIOHOEVE HOF TE MUIZENHOLE

Muizenholstraat 20

9570 Deftinge

info@hoftemuizenhole.be

damien@hoftemuizenhole.be

guy@hoftemuizenhole.be

(Damien) 0474/44 51 11

(Guy) 0475/32 69 36

AARDAPPELAUTOMAAT AAN DE HOEVE

 

In onze aardappelautomaat vind je steeds een aanbod van vastkokende en zachtkokende aardappelen.

Daarbij bieden we hier ook onze seizoensgroenten aan.

BESTELLEN IN DE WEBSHOP EN

AFHALEN OP DE HOEVE

Bestellingen kunnen telkens afgehaald worden op zaterdag tussen 10u en 12u

of na telefonisch contact.

BETALEN

 

Betalen gebeurt cash bij afhaling.

VOLG ONS

© Copyright. All Rights Reserved.